Poznaj nas

Ubojnia Drobiu "Prus", z siedzibą w Żędowicach, powstała w 1998 roku. Właścicielem Ubojni jest Tomasz Prus. Wraz z upływem lat zakład przechodził ciągłą modernizację, aby w 2004 roku zostać dostosowanym do wymogów europejskich i uzyskać zdolność produkcyjną do 12 tyś sztuk na zmianę. Obecnie Firma zatrudnia około 50 pracowników, jednak w miarę zwiększania produkcji liczba zatrudnionych stale wzrasta. Towar dostarczany do naszej ubojni w dużej mierze jest pozyskiwany z fermy rodzinnej jak i od rzetelnych hodowców.


Zadowolenie to podstawa

Podstawą rozwoju naszej firmy jest zadowolenie naszych klientów, dlatego poświęcamy szczególną uwagę na produkcję wyrobów o wysokiej jakości, wykorzystując nowoczesne urządzenia i sprawując stały nadzór nad właściwym przebiegiem procesów technologicznych.

Certyfikat HACCP

Ubojnia Drobiu posiada wdrożony system jakości HACCP - czyli System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej. Jest on rękojmią, że robimy wszystko co możliwe dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów.

Nasz rynek zbytu

Celem naszej firmy jest przede wszystkim obsługa sklepów detalicznych jak i hurtowni na terenie Opolszczyzny i woj.Śląskiego.

Posiadamy również uprawnienia do eksportu naszego towaru do krajów wewnątrz wspólnoty europejskiej.

© copyright PRUS Ubojnia Drobiu all rights reserved. Developed by: BigForm Projektowanie Stron.